עמוד הבית › פעילויות הארגון
הארגון מקיים מפעלים ופעילויות לאורך השנה, מייצג את האלמנות והיתומים למול בית המחוקקים והציבור הרחב, מספק תמיכה רגשית, חברתית, כלכלית, או כל תמיכה נחוצה אחרת.
תכנית 'לצידך' מעניקה ליווי צמוד והוליסטי לאלמנה בהיריון במטרה לתמוך בה ולהקל ולו במעט על התמודדותה המורכבת.
מחנות 'עוצמה' מיועדים ליתומי צה"ל וכוחות הביטחון בין הגילאים 6-18 ומתקיימים בחופשות החגים- סוכות, חנוכה, פסח ובחופשת הקיץ.
סמינר 'עוצמה' פלוס מתקיים פעמיים בשנה בין תקופות הסמסטרים ומיועד ליתומים ויתומות בגילאי 19-29. . הסמינר מהווה הזמדנות למפגש איכותי ומשמעותי עם קבוצת השווים.
בכל שנה, ארגון אלמנות ויתומי צה"ל מעניק שי עבור חברי הארגון שחוגגים יום הולדת.השי נשלח באמצעות דואר ישראל לכתובת המעודכנת במשרדי הארגון.
בכל שנה מוציא הארגון משלחת של יתומים בגילאי המצוות לצפון אמריקה לחוויה עוצמתית, מהנה ומשנת חיים יחד עם קבוצת השווים שלהם.
מדי שנה מציע הארגון לחבריו שורה של קורסי העשרה מעולים ומסובסדים. הקורסים מתקיימים ברחבי הארץ ומהווים, בנוסף ללמידה, מקום מפגש נעים להיכרות.
בכל שנה, מייעדים כרטיסים עבור אלמנות ויתומי צה"ל וכוחות הביטחון לטקס הדלקת המשואות ולחזרה הגנרלית. הרישום נפתח לקראת יום הזיכרון.
בכל שנה מקבלים האלמנות והיתומים החברים בארגון שי לכבוד ראש השנה. גם בעת הזו אנו מלווים אותם וחושבים עליהם מכל הלב.
הארגון חרת על דגלו ללוות את חבריו בצמתים המרכזיות בחייהם- כמו גם בעלייה לכיתה א', בה מעניק הארגון שי לעולים הכולל תיק גב, מחברות ועוד.
ארגון אלמנות ויתומי צהל רואה חשיבות בעידוד מחקר בתחומי השכול הלאומי, התמודדות עם אבל וצמיחה פוסט טראומטית של אלמנות ויתומי צה"ל וכוחות הביטחון. הארגון מזמין חוקרים בתחומים אלה להגיש הצעת מחקר שבמרכזו עומדים נושאים אלו באמצעות קול קורא המתפרסם אחת לשנה.
חוברת הגעגועים של ארגון אלמנות ויתומי צה"ל כשמה כן היא, אוגדן שירים, סיפורים והגיגים המבטאים את הגעגוע לבעל או לאב, לרעייה ולאם, שיצאו למשימה ולא שבו ממנה.
תכנית הליווי האישית הנה מיזם משותף של הארגון יחד עם משרד הביטחון. התכנית הוקמה במטרה לאפשר מינוף של הזדמנויות בחיי היתום/ה, צמיחה ופיתוח החוסן האישי.
לימודים אקדמיים ונישואין הם נקודת ציון משמעותית בחייו של כל אדם ואישה. מידי שנה, מעניק הארגון מלגות לימודים ושי נישואין לחבריו.
הארגון מקיים פעם בשנה חגיגה מרגשת לבני ובנות המצווה. ביום הזה אנו עוטפים אותם בהרבה אהבה, ומפגישים אותם עם קהילה גדולה, תומכת ועוטפת, שמלווה אותם גם בימים של שמחה.
מדי רבעון, יוצא לאור ביטאון 'עוצמה' של ארגון אלמנות ויתומי צהל וכוחות הביטחון. הביטאון נשלח לכל חברות וחברי הארגון וכל לשותפים לדרך.
נופש ארגון אלמנות ויתומי צה"ל לחו"ל יוצא בין פעם לפעמיים בשנה ליעדים שונים ברחבי העולם. הנסיעה המשותפת לחו"ל מאפשרת יצירת קשרים משמעותיים.
הנופש השנתי הוא הזדמנות ייחודית להיפגש מכל קצוות הארץ, להתנתק מהשגרה, לפגוש א.נשים חדשים, לצחוק, ליצור, להשתחרר ולהרגיש חלק. האירועים האלו מחזקים את הקהילה הייחודית שלנו ומחזקים את תחושת הביחד החשובה שלנו! הנופש השנתי מתקיים אחת לשנה בימים ראשון עד חמישי במתכונת של חצי פנסיון ובמיקום משתנה. בכל שנה התכנית לנופש מתעדכנת וכוללת טיולים, סדנאות ומופעים. בערב האחרון בכל נופש מתקיים האירוע המרכזי במעמד בכירי מערכת הביטחון, קצינות וקציני נפגעים ונציגי משרד הביטחון .
אחת לשנה מקיים הארגון יום כייף עבור חבריו וחברותיו. מטרתו של יום הכייף היא להפגיש בין חברי הארגון תוך יצירת חווייה מהנה, מגבשת ומשמעותית.
כחלק מהפעילות השנתית נערכות ברחבי הארץ פעילויות אזוריות המיועדות לאלמנות והיתומים הבוגרים. כיום, פועלים כ15 מוקדים של פעילות אזורית בכל ארץ! מטרת הפעילות היא לייצר קהילה מקומית תומכת, להוציא את האלמנות והיתומים מהבית ולייצר קבוצת שווים נגישה בכל רשות מקומית.
תכנית 'מפרשים' רותמת את הים, השייט וסגולות המסע הקבוצתי כמו גם את הידע המקצועי לטובת האלמנות והיתומים ובאמצעותם מייצרים מסע משנה חיים.
הנופש השנתי של יתומי ויתומות צה"ל וכוחות הביטחון הבוגרים מתקיים אחת לשנה ברחבי הארץ. הנופש נועד לגבש את קהילת היתומים הבוגרים תוך חיזוק קבוצת השווים.